وردپرس چیست

وردپرس چیست؟ تعریف کاملی از WordPress

وردپرس چیست؟ بدون شک تا الان خیلی ها سایت خودشون رو با وردپرس ایجاد کردن، یا حداقل خیلی از سایت های وردپرسی را دیدید و از اونها برای خرید یا مطالعه استفاده کردید.

اما تا حالا از خودتون پرسیدید که: وردپرس چیست و چطور کار میکند ؟ تیم آکادمی شادمان در نظر داره تا به صورت کلی به این سوال پاسخ دهد تا هرگونه ابهامی از وردپرس دارید برطرف بشه.

در این مقاله سعی میکنیم تعریف دقیقی از وردپرس داشته باشیم، پس با ما همراه باشید. وردپرس، یک سیستم یا به عبارتی نرم افزاری آنلاین و اپن سورس است که برای ایجاد وب سایت مورد استفاده قرار میگیرد، این سیستم با زبان PHP نوشته شده است. بدون شک وردپرس آسانترین و قدرتمندترین سیستم مدیریت محتوای وبسایت تا الان بوده است.

سیستم مدیریت محتوا چیست ؟

سیستم مدیریت محتوا یا همان content management system) CMS) یک سیستم نرم افزاری مدیریت محتوای تحت وب می‌باشد، که شما با استفاده از این سیستم نرم افزاری می‌توانید، محتوا سایتتان (متن، فیلم ، تصویر و هر چیز دیگری) را مدیریت کنید.

با استفاده از این CMS می‌توانید بدون دانش برنامه‌نویسی از صفر تا صد یک سایت را راه‌اندازی کنید، همچنین بدون نیاز به تغییر کدهای برنامه‌نویسی شده سایت، به سایتتان محتوا اضافه کنید و محتوا را به‌راحتی مدیریت کنید.

از ویژگی‌‌­های CMSها می‌­توان به ویرایش راحت و سریع مطالب، ویرایش قدرتمند صفحه‌های سایت، دسته‌بندی مطالب، صرفه‌جویی در زمان، پشتیبانی مطمئن و سفارشی‌سازی اشاره کرد. از سیستم‌های مدیریت محتوای محبوب می‌‌­توان بهWordPress, Joomla, Drupal, Prestashop اشاره کرد.

چه کسانی میتوانن از وردپرس استفاده کنند؟

  • هرکسی که بخواهد یک وب سایت قدرتمند در هر زمینه ای داشته باشد.
  • هرکسی که بخواهد یک فروشگاه اینترنتی همه چی تمام و کامل داشته باشد.
  • هرکسی که بخواهد برای شرکت یا واحد تجاری و صنعتی خود وبسایت داشته باشد.
  • هرکسی که چیزی را برای ارائه دادن یا آموزش داشته باشد برای مثال نویسندگان ، عکاسان ، مدرسان و …
  • هرکسی که بخواهد به شغل طراحی سایت بپیوندد و درآمد بسیار مناسبی داشته باشد.

خیلی از سایت های معروف که دارای بازدید بسیاری هستند مثل سایت های خبری ، سایت های فروشگاهی و خیلی از شرکت های موفق ، از وردپرس برای طراحی و مدیریت سایت شون استفاده می کنند.

وردپرس چگونه به وجود آمد؟

در سال 2003، وردپرس به منظور وبلاگ نویسی ایجاد شد، اما با پیشرفت و توسعه ی وردپرس توسط توسعه دهندگان وردپرس ، امکانات آن و همچنین کاربرد های آن هر روز بیشتر از قبل شد،

و مشاهده می کنیم که امروزه، خیلی از سایت های معروف جهان با وردپرس طراحی شده اند. محتوای وب سایت شما در پایگاه داده ی (دیتابیس) وردپرس ذخیره می شود. و با یک قالب فوق العاده، در معرض نمایش قرار می گیرد.

امنیت وردپرس

همانطور که بالاتر اشاره شد، وردپرس یک نرم افزار اپن سورس یا کد باز است ، اما این یعنی چی؟ اپن سورس بودن یک نرم افزار یعنی: سورس کد نرم افزار توسط هر شخصی می تونه مطالعه و ویرایش بشه.

وردپرس یک نرم افزار اپن سورس است و هر شخصی می تواند کدهای آن را مشاهده کند و در صورت نیاز آنها را تغییر دهد. در واقع اپن سورس بودن وردپرس باعث شده که توسعه دهندگان وردپرس به راحتی بتونن باگ های امنیتی وردپرس و البته ایرادات وردپرس رو رفع کنند.

البته اپن سورس بودن وردپرس می تواند امنیت این CMS را به خطر بیندازد و به راحتی در معرض هک شدن قرار بگیرد. شاید این موضوع باعث نگرانی شما شود، اما برای رسیدن به امنیت قابل قبول در وردپرس تدابیر فوق العاده ای وجود دارد. تیم آکادمی شادمان با کانفیگ امنیتی سایت وردپرسی شما، میتواند تمام راه های هک و نفوذ به سایت شما را مسدود می کند.

این مقاله هم جذابه:
تکنیک Cross-sell و Up-sell برای افزایش فروش سایت فروشگاهی

پنل مدیریت یا ناحیه مدیریت وردپرس:

پنل مدیریت یا ناحیه مدیریت وردپرس به ناحیه مدیریتی وب سایت وردپرسی گفته می شود. و دایرکتوری این ناحیه در مرورگر وب به صورت: www.url.com/wp-admin

تنها ادمین یا مدیر وب سایت به تمامی ناحیه مدیریتی دسترسی دارد و بر حسب نقشی که یک کاربر دارد دسترسی به این ناحیه تعریف می شود. به عنوان مثال یک کاربر با نقش مشترک تنها به صفحه پروفایل یا حساب کاربری خود دسترسی دارد.

در بالای ناحیه مدیریت نوار ابزار قرار دارد که هر گزینه میانبری است، برای برخی از توابع در سمت راست منو مدیریت، قرار دارد که دسترسی به همه ابزارهای مدیریتی وب سایت از این ناحیه است. اما ناحیه میانی همان ناحیه کاری است که شما می توانید در این ناحیه محتوای خود را ایجاد کنید.

در فوتر پنل مدیریت لینک مربوط به وردپرس را می بینید و البته نسخه ی وردپرسی که اکنون روی هاست خود نصب کرده اید.

پنل مدیریت وردپرس
آموزش کار با پیشخوان وردپرس

قالب ها ، پوسته ها یا تم های وردپرس :

می دانید که وردپرس حداقل به یک تم نیاز دارد. کار تم یا قالب در واقع ایجاد یک وب سایت بدون حتی یک خط کد نویسی است، یک قالب وردپرسی مجموعه ای از تمپلیت ها و استایل هاست که ظاهر وب سایت را تعریف می کند و به ورد پرس قدرت نمایش این طراحی را در قالب صفحات و … می دهد.

قالب ها ازچند طریق اضافه یا مدیریت می شوند و تغییراتی روی انها اعمال می شود:

  • از طریق پنل مدیریت
  • از طریق آپلود کردن و از طریق FTP
  • از طریق آپلود در سرور و یا هاست

هم اکنون در این لینک می توانید آموزش نصب قالب وردپرس را مشاهده نمایید.

قالب های وردپرسی به دو صورت رایگان و پریمیوم موجود است. با توجه به سلیقه کاربران و کاربردی که یه قالب دارد باید یکی از انها را انتخاب کنید. مثلا قالب های فروشگاهی، شرکتی و …

اگر قصد ایجاد تغییرات در قالب را دارید، یکی از روش های زیر را انتخاب کنید:

  • اضافه کردن پلاگین ها
  • اضافه کردن کد ها به فایل php
  • و یا حتی با اعمال تغییرات به Child theme

قالب های وردپرسی در دو دسته رایگان و پولی ارائه می شوند، قالب های رایگان وردپرس در دایرکتوری وردپرس، در دسترس هستند و شما می توانید از انها در ساخت وب سایت استفاده کنید.

اما خوب است بدانید که بسیاری از این قالب های رایگان امکانات محدودی دارند و شما برای داشتن یک وب سایت ایده ال نمی توانید روی قالب های رایگان ورد پرس حسابی باز کنید.

نسخه پریمیوم این قالب ها در فروشگاه هایی که قالب ورد پرسی عرضه می کنند و از جمله در سایت ابزار ورد پرس ارائه می شود و شما می توانید با پرداختن بهایی بسیار کمتر از سایت های اصلی این قالب ها را خریداری کنید.

اما Child theme چیست؟

Child theme همه ویزگی های خود را از قالب والد یا اصلی می گیرد. ما به این دلیل از قالب فرزند استفاده می کنیم، تا اگر تغییراتی در قالب ایجاد کردیم با آپدیت کردن قالب تغییرات اعمال شده به قالب را از دست ندهیم.

قالب وردپرس
قالب های رایگان وردپرس

افزونه یا پلاگین های وردپرس:

افزونه ها بخشی از نرم افزار است که شامل گروهی از توابع هستند که به وردپرس اضافه می شوند و به کاربر این اجازه را می دهد که ویژگی ها و کارایی وب سایت را توسعه دهند. در واقع با نصب یک افزونه وردپرس ویژگی منحصر به فردی به سایت اضافه شود:

این مقاله هم جذابه:
کلمات کلیدی کسب و کار خود را چطور پیدا کنیم؟

تاکنون تعداد بسیار زیادی پلاگین برای وردپرس نوشته شده است، این پلاگین ها برای کاربردهای مختلفی مثل بهینه سازی وب سایت، ایجاد پروفایل کاربری، عضویت کاربران، سیستم های مدیریت محتوا و … مورد استفاده قرار می گیرند.

بسیاری از این پلاگین ها از درون دایرکتوری وردپرس، در دسترس هستند، اما پلاگین های پریمیوم(پولی) که دارای ویژگی های بسیار بیشتری هستند، پولی میباشند و در فروشگاه های اینترنتی که پلاگین عرضه میکنند، ارائه می شود.

پلاگین های وردپرس مانند تم ها دارای دو نوع رایگان و پولی(پریمیوم) هستند، که نسخه پریمیوم آنها دارای ویژگی های بیشتری است. پلاگین ها به زبان php نوشته می شوند. در تصویر زیر گزینه ی مربوط به افزونه ها را در ناحیه مدیریتی مشاهده می کنید.

افزونه وردپرس
بخش افزونه های وردپرس

دیتابیس در وردپرس:

دیتابیس وردپرس مجموعه ای از داده های سازمان یافته است که همه ی داده های مربوط به سایت در آن ذخیره می شود. این داده ها در مکان های مجزا به نام جدول ذخیره می شود و در صورت نیاز مورد استفاده قرار می گیرند. سیستم مدیریتی وردپرس، برای دیتابیس، MySQL نام دارد. در این سیستم داده ایجاد، ذخیره و در مواقع لزوم به ما برگردانده می شود.

MySQL نیز مانند وردپرس یک نرم افزار اپن سورس است. برای نصب وردپرس، به یک پایگاه داده MySQL نیاز دارید.

ساید بار در سایت وردپرسی:

ساید بار در وردپرس یک ناحیه است که بیشتر برای نمایش ابزارک ها از آن استفاده می شود. قالب های وردپرس از سایدبار برای نمایش اطلاعات استفاده می کنند اما این بخش از وردپرس بخشی از محتوای اصلی نیست.

کاربرد سایدبار بستگی به طراح وب سایت دارد، اما عموما ساید بار برای نمایش ابزارک ها استفاده می شود. ساید بار نقش مهمی در طراحی وب سایت دارد. به عنوان مثال از سایدبار برای نمایش آخرین مقالات، دیدگاه ها، لیستی از صفحات سایت، برترین نوشته ها و … استفاده می شود.

یکی از موارد کاربرد سایدبار، نمایش تبلیغات است. این آیتم ها را می توان از قسمت نمایش -> ابزارک ها و در پنل مدیریت، به ساید بار اضافه نمود.

طراحی سایت با وردپرس

برای راه‌­اندازی یک وب‌سایت سیستم‌­های مدیریت محتوای زیادی در دسترس هستند که برخی از اون­ها نسبت به بقیه برتری­‌هایی دارند، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا متشکل از قالب­‌ها و پوسته­‌های بسیار متنوع است که به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می­‌گیرد، شما با استفاده از این سیستم بدون داشتن مهارت در برنامه‌­نویسی می‌­تونید سایت خود را راه‌اندازی کنید.

مهارت برنامه‌­نویسی از مواردی است که افراد فکر می­‌کنند بدون داشتن این مهارت قادر نیستند فعالیتی در اینترنت داشته باشند اما سیستم مدیریت محتوا این امکان را به افراد داده است که بدون نیاز به پیش‌­زمینه­‌ای در مورد برنامه­‌نویسی بتوانند به آسانی کسب و کار اینترنتی خود را راه بیندازند، البته این سیستم برای افرادی که قابلیت برنامه‌نویسی نیز دارند مناسب است و کاربران می­‌توانند با کدنویسی هرگونه شخصی­‌سازی را در وب­‌سایت خود انجام دهند و صاحب یک وب‌سایت حرفه‌ای شوند.

از دیگر ویژگی‌های وردپرس می‌تونیم به منبع باز بودن اون اشاره کنیم یعنی اینکه این سیستم به شما منابع رایگانی را ارائه می­‌کند در واقع شما بدون پرداخت هیچ هزینه­‌ای می­‌تونید به طور کامل از منابع وردپرس استفاده کنید. در این دوره به شما آموزش ساخت سایت با وردپرس را توضیح خواهیم داد. اما بیایید بیشتر از وردپرس بدانیم.

آموزش وردپرس

در دوره آموزش وردپرس آکادمی شادمان به صورت کامل وردپرس را در یک دوره جامع جمع آوری و به صورت رایگان در اختیار کاربران قرارداده است تا عموم افراد بتوانند از این دوره به بهترین نحو استفاده نمایند.

5/5 - (2 امتیاز)
0 دیدگاه‌ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سبد خرید فروشگاه
ورود به سایت

هنوز حساب کاربری ندارید ؟

برای پیدا کردن محصولات خود شروع به تایپ نام آن کنید...